YAYINLARIMIZ

YAYINLARIMIZ
YAYINLANMIŞ DERGİLERİMİZE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR

KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR
TÜRK KIZILAYI

GESO Facebook Fotoğraflar

3 Nisan 2014 Perşembe

026 Nolu Genelge 25.03.2014 (Hijyen Esasları ve İyi Uygulama Kılavuzları)

026 Nolu Genelge 25.03.2014 (Hijyen Esasları ve İyi Uygulama Kılavuzları)

Genelgenin orjinal görüntüsü ve varsa ekleri için tıklayınız.
AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ
Bilindiği üzere, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülen  “Türkiye’de Gıda Güvenliği ve Kontrol Sisteminin Yeniden Yapılandırılması ve Güçlendirilmesi” projesinin 4 üncü bileşeni olan “Gıda Sektörüne Yönelik Uygulama Kılavuzlarının Hazırlanarak Sektöre Tanıtılması” kapsamında Bakanlık ile Konfederasyonumuzun birlikte yürüttüğü çalışma sonucunda;
    • Fırıncılık ve Pastane Mamulleri Üretimde İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi,
    • Toplu Tüketim Yerleri İçin İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi,
    • Et ve Et Mamulleri Satan Küçük İşyerleri İçin İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi,
    • Gıda Satış Yerleri İçin İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi,
hazırlanarak, 06/11/2009 tarihli ve 09 sayılı “Makam Oluru” ile,
Yine, teşkilatımızın talebi doğrultusunda,
    • Sakatat Hazırlayan, Satan, Depolayan ve Dağıtımını Yapan İşyerleri İçin İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi,
hazırlanarak, 04/10/2010 tarihli ve 03 sayılı “Makam Oluru” ile basımı gerçekleştirilmiş ve dağıtımı yapılmıştı.
       Gıda mevzuatında yapılan değişiklikler ve yeni düzenlemeler çerçevesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın görüşleri de alınarak;
    • Gıda Satış Yerleri İçin Hijyen Esasları ve İyi Uygulama Kılavuzu,
    • Toplu Tüketim Yerleri İçin Hijyen Esasları ve İyi Uygulama Kılavuzu,
    • Et ve Et Ürünleri Satan Küçük İşyerleri İçin Hijyen Esasları ve İyi Uygulama  Kılavuzu,
    • Sakatat Hazırlayan, Satan, Depolayan ve Dağıtımını Yapan İşyerleri İçin Hijyen Esasları ve İyi Uygulama Kılavuzu,
    • Fırıncılık ve Pastane Mamulleri Üretimi İçin Hijyen Esasları ve İyi Uygulama Kılavuzu,
güncellenerek yeniden basımı gerçekleştirilmiştir.
Söz konusu kılavuzlarda, işyerlerinin uyması gereken mevzuat düzenlemeleri, fiziki ve teknik altyapı hakkında uyulması gereken kuralların yanı sıra çalışan personelin temizlik ve dezenfeksiyon şartlarını sağlarken uyması gereken hijyen kurallarına yer verilmiştir. Hijyen esasları ve iyi uygulama kılavuzları, birliklerimize 1’er adet, Federasyonlarımıza ise iştigal ettikleri meslek alanı ve bağlı oda sayısı ile orantılı olarak yeteri kadar gönderilmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederiz.

EKLER:



Genelgenin orjinal görüntüsü ve varsa ekleri için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buradan Bize Mesaj Gönderebilirsiniz...

ODA KAYDI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

ODA KAYDI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
Odaya Kayıt Ve Odadan Kayıt Sildirmek İçin Gereken Evraklar

GESO HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ULAŞIM

ULAŞIM
Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası

TESK HIZLI CEVAP SİSTEMİ

TESK HIZLI CEVAP SİSTEMİ
Siz Sorun, Uzmanlarımız Yanıtlasın...